Mei 2020

In mei begint de wereld er alweer wat zonniger uit te zien. We vieren bij de Vreemde Vogel dat we alweer een jaar getrouwd zijn. Het is heel gezellig om daar herinneringen op te halen. We kijken met ontzettend veel plezier terug op onze trouwdag. Ook komt het goede nieuws dat Sietske op zaterdagen weer naar de boot kan. De eerste zaterdag is het toch een beetje spannend. Sietske kan nog niet zoveel doen, behalve opruimen en schoonmaken aan boord. Maar de vorderingen zien er goed uit. We krijgen een keurig elektrisch systeem en de ingenieuze uitlaat die we samen met de werf verzonnen hadden, krijgt ook vorm.

Daarnaast beginnen we met het opruimen van het huis. Dat is toch ook best een spannende aangelegenheid, er zijn veel dingen in zo’n huis verzameld en over alles moeten we een keuze maken of we het willen meenemen, bewaren of dat het weg mag.

Ook beginnen we aan de uitwerking van de puntjes op de i. We kiezen stoffen uit voor de nieuwe bekleding. Denken eindeloos na over welke lampjes we straks willen.

We maken een lijst met alles wat er nog moet gebeuren en vragen de werf of ze denken dat dit begin augustus af kan zijn. Ze stemmen in, dus gaan wij ook met goede moed weer verder…