April 2020

April doet wat hij wil. En in april 2020 is dat heerlijk weer en veel tijd om daarvan te genieten in je hangmat op het balkon, want veel anders kan je niet doen. We denken veel na over wat deze situatie betekent voor onze plannen, maar we hebben er eenvoudigweg geen antwoord op. Dus besluiten we om het gewoon nog even aan te kijken.

Ondertussen begint de werf ook met het elektrisch systeem aan boord. We hebben regelmatig telefonisch contact en proberen op die manier te volgen wat er allemaal gebeurt, maar klussen op afstand blijkt toch wel lastig.

Thuis klussen we dus ook maar dapper door. Dan is het huis maar vast verkoopklaar. Al blijkt dat je niet een stukje van het plafond kan schilderen. Dus die klus is ook weer wat groter dan gedacht.

 

Een lichtpuntje is de nieuwe schroef. Onze oude schroef bleek na het schoonmaken toch wel erg roze. Die bleek ontzinkt. Het was een mangaanbronzen schroef en dus eigenlijk niet zo geschikt voor zout water. Dus is er nu een mooie, glimmende CuNiAl schroef gegoten, die kan weer even mee.