Klussen op Trinidad, ontspannen op Tobago

Terug op Trinidad moeten we weer erg wennen. We maken een enorme kluslijst en vinken langzaam maar zeker taakjes af. Puffin wordt geschrobt, in de was gezet, krijgt twee nieuwe accu’s en verse antifouling. Opnieuw is Trinidad met name een plek waar we nuttige dingen doen, maar wel in het gezelschap van een gezellige bende andere vertrekkers.

Het is in het bijzonder ontzettend leuk om de Alani weer te zien. Nadat we kerst 2021 vierden in Lagos in gingen we ieder een andere kant op. Nu liggen ze voor anker voor de werf. Een warm weerzien! Er worden barbecues, verjaardagen (waaronder die van Robin) speurtochten, borrels en zelfs een poolparty georganiseerd. We ontmoeten weer veel nieuwe mensen, waaronder Captain Coconut, deelnemer aan de vorige Golden Globe race. Heel leuk!

Na dik twee weken klussen, mag Puffin weer het water in. Het is een hele opluchting dat de bilges droog blijven en de motor probleemloos start. Zelf moeten we weer zeebenen kweken. Wat niet helpt is dat ons buitenboordmotortje kuren geeft. Drie keer halen we hem uit elkaar om de carburateur te poetsen en dan hoeven we eindelijk niet meer te roeien.

Voordat we naar Tobago vertrekken, hebben we onze zinnen erop gezet om nog iets van het eiland te zien. Via het cruisersnet horen we een aankondiging van gids Jesse James en we besluiten ons in te schrijven voor zijn tour naar het hummingbird house en de Caroni swamp. Omdat Trinidad bekendstaat als vogeleiland lijkt ons dat een bijzondere belevenis. We genieten van een dag vol kolibries, flamingo’s en rode ibissen. ’s Avonds zijn we helemaal versleten van alle indrukken.

De tocht naar Tobago is tegen wind en harde stroming in, dus als er een periode met héél weinig wind voorspeld is, grijpen we onze kans en vertrekken we van Trinidad. We motoren dicht langs de noordkust van Trinidad om uit de ergste stroming te blijven, maken de oversteek op het kortste stuk en genieten dan van het uitzicht op Tobago. Onze eerste nieuwe bestemming. We ankeren bij het authentieke Charlottesville en het inklaren is gelukkig heel eenvoudig.

Er is al snel een heel mooi weergat naar Grenada voorspeld, dus hebben we redelijk weinig tijd op Tobago. Daarom huren we een dagje een auto. We gaan klauteren en zwemmen bij de Argyle Falls, lunchen in Englishman’s Bay waar de pelikanen ook hun maaltje bij elkaar scharrelen en rijden een rondje om de noordelijke helft van het eiland.

In de baai liggen nog twee andere (Nederlandse) boten, we merken dat we in de buurt komen bij de mensen die het jaar na ons vertrokken zijn. Leuk om weer nieuwe mensen tegen te komen. Na een mislukte poging tot uitklaren, genieten we nog van een lekkere gegrilde kip aan boord van de MiesJe. Een dag later lukt het wel. We spenderen de laatste TT dollars aan twee broden en kiezen dan weer het ruime sop voor een mooie zeiltocht door de nacht naar Grenada.