Juni 2020

Juni begint goed, want de terrassen gaan weer open. We maken er meteen gebruik van en gaan gezellig uit eten. We krijgen weer een beetje lucht en dat zorgt ook voor actie. Het hele huis staat nog vol met bootspullen, zo kunnen we het niet verkopen, dus huren we een opslagbox die we meteen helemaal volstapelen. Dat geeft ruimte. Ook verkopen we vast wat spullen en breken we alle legobouwsels af. We doen mee aan de online vertrekkersdag, leuk om alle gezichten te zien, maar het echte contact van de vertrekkersdag missen we toch een beetje.

Bij de werf ontstaat ook weer wat ruimte. Ik ga een keer doordeweeks kijken en overleggen. Het elektrisch systeem wordt keurig, de grote zonnepanelen liggen nu aan dek en er ontstaan allerlei houten latten die straks de betimmering op zijn plek houden. We zoeken het oude plafond uit zodat dat als mal kan dienen voor het nieuwe plafond straks. De oude verstagingen waren zó oud dat we daar niet meer op durfde te vertrouwen, dus bestellen we nieuwe. Omdat er wat dingen veranderen, is het spannend of alles straks past.

Naast de voortgang in het huis en op de Puffin, is er ook nog tijd voor een avontuurtje. We zeilen de Ostoya, de Hood 52 van vrienden mee over naar hun nieuwe ligplaats. Ze hebben het schip pas kort en we proberen alles uit, zelfs de 200m2 spinnaker. De tocht Stellendam-IJmuiden is spannend, er ligt een flinke mistbank ten noorden van ons en we varen een poosje achter een enorme onweersbui aan. Uiteindelijk komt alles goed, behalve de koffie, want het petroleumstel aankrijgen, dat lukt dan weer niet…. Heerlijk om weer eens wat langer te zeilen, dit zorgt voor serieuze kriebels bij ons!