Een rood-wit-blauw intermezzo

Om de scheepskas wat te spekken, alle indrukken van afgelopen jaar te verwerken, vrienden en familie bij te knuffelen en te schuilen voor de orkanen, zijn we voor dik vijf maanden in Nederland. We wonen en werken die tijd vanuit Wageningen. Robin als huisarts en Sietske weer eens als ingenieur. Voor Sietske was het best een tijd geleden dat ze haar kantoorbaan verliet om fulltime aan Puffin te gaan klussen, dus het was wel weer even wennen. De eerste weken lag ze na een werkdag regelmatig uitgeteld op de bank.

Gelukkig voor ons zucht Nederland onder een hittegolf als we aankomen. De overgang in temperatuur is dus niet al te groot. Het is heerlijk om familie en vrienden weer te zien. Ons nichtje Fleur is enorm gegroeid, op het vrijgezellenfeest van Rob kletst Sietske heerlijk bij met al haar vrienden en we reizen het hele land af om bij iedereen op visite te gaan.

De tijd vliegt voorbij, gevuld met werken en allemaal leuke dingen. Sietske gaat wandelen met haar vrienden in Luxemburg, Robin met de zijne een weekend naar de Veluwe. We zijn bij de bruiloft van Rob en Yvette en ontsnappen een weekend naar Vlieland. Het vriest zelfs nog even, dus kunnen we schaatsen op natuurijs! We hadden nog duizend-en-één andere plannen, maar voor we het weten is het alweer kerst en oud en nieuw en staat het vertrek terug naar Trinidad voor de deur.

Na een hele lange vlucht, landen we ’s avonds laat op luchthaven Port of Spain. Sietske kan haar ogen bijna niet meer open houden, maar we moeten nog door de immigratie en de douane. Dat gaat gelukkig uiteindelijk best soepel en de chauffeur van de werf haalt ons en nog drie andere zeilers op. De honderd kilo bagage die we bij ons hebben gaat hup ons kamertje in. Eerst maar eens slapen.

Omdat we bang waren dat Puffin van binnen misschien heel vies en schimmelig zou zijn, hebben we een kamertje op de werf gehuurd om een paar dagen de tijd te hebben om Puffin weer leefbaar te maken. Gelukkig valt alles heel erg mee. Puffin is vooral van buiten heel vies, maar staat er verder eigenlijk keurig bij. Wij moeten daarentegen wel weer heel erg wennen. We hebben veel last van de hitte en de jetlag. Dus maken we een rustig plan en gaan aan de slag om haar vaarklaar te krijgen zodat we snel weer verder kunnen met onze tocht. Op avontuur in de Carieb!