Veiligheid

De grootste veiligheid is je schip zelf. Als zij in elke positie in het water waterdicht blijft, je aan boord blijft en niet gewond raakt door rondvliegende spullen, dan kan je al heel veel situaties hebben. Daarom hebben we ervoor gekozen om aan ons schip echt veel aandacht te geven: Een goed zeilplan, ook voor zwaar weer, alle lijnen terug naar de kuip, looplijnen over het dek, stevige bulletalies, nieuwe verstagingen, nieuwe antislip, overzichtelijke elektra en het borgen van accu’s en vloerplanken zijn de eerste verdedigingslinie tegen naderend onheil.  Ook is de gasinstallatie en alle brandblussers vervangen.

Robin heeft een uitgebreide weercursus gedaan, zodat we zwaarder weer kunnen zien aankomen en daarop kunnen anticiperen. Ook hebben we uitgebreid gezocht naar zeeziektemiddelen waar we goed bij blijven functioneren, zodat we adequaat kunnen blijven handelen in zwaar weer.

Mocht er toch iets misgaan, dan hebben we veel reserveonderdelen (bijvoorbeeld voor de motor) en de standaard veiligheidsmiddelen, zoals houten pluggen en vuurwerk, bij ons. We hebben reddingsvesten gekocht die we prettig vinden zitten en deze uitgerust met lampjes en een MOB 1.

We hebben een Zodiac Reddingsvlot met dubbele bodem, zodat deze ook in kouder water tegen onderkoeling beschermt. Ook hebben we een EPIRB en een (derdehands) satteliettelefoon om ook nog hulp in te kunnen schakelen als de andere communicatiemogelijkheden er niet meer zijn.

Robin heeft met zijn medische kennis een uitgebreide hoeveelheid medische (hulp)middelen en medicijnen aan boord gebracht, zodat ook lichamelijke kwetsuren en ziekte behandeld kan worden.