Maart 2020

We beginnen met het terugplaatsen van de houten onderdelen. Daarvoor worden ze eerst in de lak gezet. Dan zijn ze mooi beschermd tegen de elementen. Het is nog een hele puzzel hoe het ook alweer moest.

Het kadaster komt eindelijk langs. We zijn succesvol door alle hoepels gesprongen en nu staat Puffin geregistreerd in het kadaster. Gelukkig hoefde ze geen nummers te frezen in onze mooi geschilderde romp, maar mochten er plaatjes geplakt worden.

Door de werf worden allerlei grote gaten gezaagd in het dek. We willen een handmatige bilgepomp toevoegen en grijpen de kans om de gashendel te verplaatsen. Tijdens onze zeiltochtjes was gebleken dat de plaatsing van de gashendel het lastig maakte om tegelijkertijd te sturen en het gas te controleren. De nieuwe bilgepomp past mooi in het oude gat. Ook de nieuwe ankerlier krijgt een plekje.

  

We zijn dus goed op dreef en dan wordt de handrem aangetrokken door het coronavirus. De werf sluit zijn deuren voor bezoekers en de horizon gaat op slot. We horen van vertrekkers uit het cohort van 2019 die vast zitten zonder te weten hoe het er morgen of overmorgen aan toe zal gaan en de vertrekkers 2020 doen hun best om in het koffiedik te vinden hoe lang dit gaat duren en wat dit voor onze plannen zal betekenen.

Met de werf spreken we af dat zij afmaken wat we al hadden besproken en dat we daarna verder kijken. Zelf storten we ons op het afmaken van de website en het bedenken van visitekaartjes.