September 2020

Het is al snel raak. Er zijn kopers voor ons huis. We hebben zelfs keuze uit meerdere geïnteresseerden. Uiteindelijk verkopen we het huis aan ouders die het voor hun studerende dochter kopen. Het meisje zit in dezelfde situatie als Sietske toen ze naar Delft kwam en dat geeft natuurlijk ook wel een leuke gunfactor.

De werf heeft een leuke klus voor Sietske. Ze hebben een hele hal vol met houtwerk gemaakt en dat moet allemaal geschuurd worden. In twee lange dagen maakt ze het helemaal klaar om gespoten te worden.

 

Tussen het schuren door, is er soms tijd voor een kort wandelingetje over de werf. Het valt op dat het al echt herfst begint te worden. Prachtige spinnenwebben en mooie dauwdruppels overal.

 

Normaal is er in september altijd de Spondyle mosselduik. Helaas kon die dit jaar niet doorgaan, dus gaan we nog een weekend duiken in Zeeland met onze Spondyle buddies Anouk en Berry. We gaan op avontuur in Zeeland en ontdekken wat plaatsen waar we nog niet eerder geweest waren. Sietske kreeg voor haar verjaardag allerlei spullen om de onderwatercamera mee uit te breiden en oefent daarmee flink. Het levert stapels foto’s op, die er over het algemeen inderdaad beter uitzien dan zonder extra verlichting. Op zaterdag eten we toch nog mosselen met wat andere leden. Heel geslaagd.

Na nog een gesprek is het duidelijk, we gaan deze winter naar Saba! Nu start er een hoop regelwerk en afscheid nemen. We gaan onder andere in overleg met de werf over hoe we ervoor kunnen zorgen dat de boot zo goed als af is als we weer terug in Nederland komen. Er worden nu ook al flinke stappen gemaakt. Een eerste opzet van de betimmering in de wc staat en de ingang is ook weer bekleed. Sietske knapt nog het mastje voor de windmolen op. Zo kan die straks ook weer keurig achterop gemonteerd worden.