Op vakantie

Als we aankomen in Vigo, krijgen we een uitnodiging om koffie te komen drinken bij zeiljacht Kabaal. Dat lijkt ons gezellig en daar maken we dus tijd voor. Na een ontzettend gezellige ochtend (en groot deel van de middag), haasten we ons terug naar de boot om Puffin een beetje toonbaar te maken, want ons eerste bezoek is in aantocht! Robin’s oudste broer Patrick komt op visite en slaapt eerst een nachtje op de boot voordat Robin en Patrick op roadtrip gaan. Ze maken een plan voor de komende dagen en Sietske pakt haar tas in, want die gaat wandelen met haar studievrienden uit Delft.

De volgende ochtend is het vroeg dag. Robin en Patrick brengen Sietske naar het busstation, waar stoppen nog een hele kunst blijkt. Zij vertrekken vervolgens richting Combarro en Sietske richting Porto. In de daaropvolgende dagen bezoeken Robin en Patrick onder andere Combarro, Santiago de Compostella, Ouarense, het Peneda-Gerez park en Porto terwijl Sietske honderd kilometer over de Camino Portugues della Costa loopt. Ze genieten er allebei van om even een ander reisgezelschap te hebben en de wereld weer vanaf het land te bekijken. Robin is helemaal ontwend hoe snel je met een auto door een land kan bewegen en voor Sietske’s voeten zijn die lange stukken lopen ook niet meer vanzelfsprekend (hulde aan de vrienden aka “de pakezels”). Op zaterdag haalt Robin Sietske weer van de trein in Vigo en kunnen de zielige voetjes weer omhoog.

We blijven nog een aantal dagen in Vigo om te klussen. Patrick had zijn halve koffer vol met bootonderdelen, dus die schroeven we allemaal vast. We hebben zelfs weer een elektrische ankerlier, hoera! De sanitaire voorzieningen van Vigo zijn discutabel, maar we mogen wel gebruik maken van het zwembad! Sietske zwemt baantjes en Robin gaat in het Turks stoombad. Hij evacueert nog bijna het hele zwembad door daar aan een touwtje te trekken (dat bleek het alarm te zijn). Ook maken we een uitstapje naar de andere kant van Vigo voor een watersportwinkel. Ze hebben bijna alles op ons lijstje. Een unicum!