Zwerven naar Vigo

We krijgen bezoek! Robins oudste broer Patrick komt langs en Sietske gaat wandelen met een deel van de vriendengroep uit Delft. Heel gezellig. We verheugen ons erop om ook weer even los van elkaar op avontuur te gaan. Hierdoor hebben we een datum waarop we in Vigo willen zijn. Tot die tijd kunnen we rustig zwerven. In de Ria de Arousa varen we door naar Villagarcia de Arousa, vanuit waar we per trein een bezoek aan pelgrimsstad Santiago de Compostella brengen.

Na twee maanden zeilen, zijn we niet meer gewend aan zoveel drukte. Uitbundige pelgrims die blij zijn dat ze er zijn, drommen toeristen, snuisterijenwinkeltjes op elke hoek. Het zijn veel indrukken. We wandelen dus naar de rustigere delen van de stad en vinden daar een museum over het leven in Galicië. De oude visserboten en de verschillende methodes van vissen vonden wij het meest interessant, maar ook de kledendracht en de verschillende bouwmethoden waren leuk om te zien. Het museum is wel helemaal in het Spaans. Sietske gaat nog even in de rij voor de kathedraal terwijl Robin op de tassen past. Hij is van plan om hier met Patrick ook nog naartoe te gaan. Dus dat is prima.

Daarna avonturen we weer terug naar de boot. We liggen in een jachthaven en dat is luxe. Dus gaan we lekker uitgebreid douchen. Dat is hier echter makkelijker gezegd dan gedaan, want elke paar minuten gaat het licht uit en moet je (als je geluk hebt) enthousiast met je handdoek zwaaien of (als je pech hebt) je hokje uit en een rondje door de doucheruimte wandelen om de sensor weer te activeren. Nou ja, avontuurlijk douchen dus.

 

We varen naar een prachtige ankerbaai in Ria de Vigo. We liggen daar aan een nudistenstrand en na een beetje natte landing met ons bootje, zie je ze denken: als je nou geen kleren aanhad, waren ze ook niet nat geworden… Het is heel rustig weer en dus overtuigt Sietske Robin dat het een goed idee is om nog een ochtend op Islas Cies te ankeren. We vergapen ons aan het heldere water en banjeren een rondje over het mooie strand. Daarna varen we naar Vigo om ons klaar te maken voor het bezoek.