Naar de boot

Echt veel tijd om bij te komen van onze avonturen op Saba is er niet. Twee dagen nadat we thuisgekomen zijn, gaat Puffin te water. Zoals altijd, gaat dit gepaard met de nodige uitdagingen. We rijden ‘s morgens eerst naar Delft om de helmstok nog uit de berging op te vissen.  Als we op de werf komen, is het als vanouds. Het voelt bijna alsof de tijd op Saba een soort droom geweest is.

Bij het proefvaren ontdekken we dat er iets met de keerkoppeling aan de hand is. Gelukkig blijkt het een snelle (maar dure) reparatie te zijn. Het is heerlijk weer en we genieten van het buiten zijn. Ondertussen moeten we flink aan de slag met onze spullen. In een opwelling hebben we de berging in Delft al opgezegd en dus moet die leeg.

We stapelen de hele boot vol en gooien nog heel veel weg. Langzaam maar zeker moet nu alles een plekje gaan vinden aan boord. Op Saba waren er nauwelijks Coronaregels, dus het is even wennen en aanpassen. Onze eerste winkelen op afspraak ervaringen gaan niet helemaal vlekkeloos, gelukkig merken we er op de boot weinig van.

De inschrijving bij de gemeente gaat ook vlot en zo zijn we dan weer echte Nederlanders. We prikken een punt op de kalender wanneer we op de boot gaan wonen. Spannend, maar het beetje druk helpt wel.