Maandag 17 september 2018

Het is een komen en gaan aan boord. De schilder, de ijzerwerker, de zeilmaker, iedereen komt langs om te bespreken wat er moet gebeuren aan onze Puffin voordat we op reis gaan.

Met de zeilmaker hebben we een interessante discussie over de voorzeilen, maar het toevoegen van een wegneembare kotterstag zorgt voor een kettingreactie aan extra werk en kosten en valt dus af. We bestellen een fok en een werkfok bestellen volgens het oorspronkelijke zeilplan van Van De Stadt.  Met leuvers, want afgelopen zomer heeft de rolfok ons net te vaak in de steek gelaten. Gelukkig wordt ons grootzeil in orde bevonden, wel worden de maten genomen, mochten we toch onderweg graag een grootzeil willen bestellen.

De ijzerwerker en de schilder zijn het erover eens dat het noodzakelijk is om de achterste bakskist beter toegankelijk te maken om daar te kunnen werken. Wij nemen de taak op ons om uit te vogelen wat daar de beste optie voor is.

We popelen om aan de slag te gaan, de lijst met klussen lijkt nu eindeloos, dus maken we meteen een afspraak om woensdag uit het water te gaan. Dinsdag kunnen we dan de zeilen eraf halen, de motor winterklaar maken en de auto ophalen in Colijnsplaat (een avontuur op zich, met het OV door Zeeland).