Lanzarote

Na een onrustige laatste nacht voor anker, varen we naar Arrecife. We worden opgeroepen door de kustwacht, die is op zoek naar een zinkende grijze rubberboot. Op de aangegeven coördinaten vinden we een oranje rubberboot met twee vissende mannen. De zinkende grijze boot hebben we uiteindelijk nergens gezien.

In de tien dagen die volgen, organiseren we alles voor ons bezoek aan Nederland en voor het vervangen van onze schroef. Na héél veel zoekwerk vinden we een aardstrip in het huis van onze walstroomaansluiting. Dat is het enige onderdeel voor de scheidingstransformator en veroorzaakte waarschijnlijk de elektrolytische reactie waar onze schroef het slachtoffer van geworden is. Robin duikt opnieuw onder de boot om alle maten op te nemen zodat we een nieuwe schroef kunnen bestellen. We bestellen een maxprop. Een duur ding, maar precies hetzelfde eronder monteren, voelt wel heel erg als verliezen. Nu gaan we er in ieder geval op vooruit!

We maken nog twee uitstapjes met het OV. De zondagsmarkt van Teguise is hét toeristenuitje van Lanzarote. Daar lopen we ook nog bekenden van de duikclub tegen het lijf. Ontzettend leuk! De markt zelf stelt eigenlijk niet heel veel voor, maar het is leuk om even van de boot te zijn. We bezoeken ook het mini museum van het Nationaal Park Timanfaya. Dat is het enige stukje dat zonder auto bereikbaar is. De lavavelden zijn indrukwekkend.

Dan vliegen we naar Nederland. Ruim twee overvolle weken bezoeken we vrienden en familie en regelen we allerlei praktische zaken. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten zitten we weer in het vliegtuig terug naar Lanzarote. We moeten even aarden op een onder Saharazand bedolven Puffin. Het was heerlijk om weer vertrouwde gezichten te zien, al hebben we niet iedereen kunnen ontmoeten. Dat blijft voor ons allebei het lastigste van het op reis zijn. De afstand tussen ons en familie en vrienden. Contacten onderweg zijn vaak vluchtiger, iedereen heeft zijn eigen plan en je neemt telkens weer afscheid. Dat komt deels ook door ons vaarschema. Veel mensen die dezelfde route varen, zijn al overgestoken.

Puffin gaat het water uit in Puerto Calero. Dat is altijd even spannend, maar het verloopt vlekkeloos. Ook het wisselen van de schroef gaat veel makkelijker dan verwacht. De maxprop heeft wel wat meer wielwerking dan onze vaste schroef, daar moeten we met manoeuvreren even aan wennen. We varen een teststukje naar Marina Rubicon. We gaan lekker hard!