Klaar voor de grote oversteek

Het grootste avontuur tot nu toe gaat beginnen. We gaan de oceaan oversteken! Morgen, 8 april, gaan de trossen los en zijn we drie tot vier weken onderweg om daarna in Suriname pas weer aan land te gaan. We hebben er zin in. Ieder hoekje en gaatje van Puffin zit volgestopt met eten en drinken, de kluslijst is zo goed als leeg en alle tanks zitten stampvol. Het onderwaterschip glimt, de motor heeft liefde gehad, de verstagingen zijn nagekeken en alle noodsignalen zijn getest, kortom, we zijn er klaar voor.

Het is spannend om zo lang te gaan varen, maar we hebben er ook zin in. Het wordt sowieso een bijzondere ervaring. Na de oversteek naar de Canarische eilanden hebben we een Iridium Go gekocht. Daardoor zijn we te volgen via deze website en kunnen we op onze eigen website (hier dus) af en toe een korte update plaatsen.

We verheugen ons op de overkant, met nooit meer een trui aan, nieuwe geuren, kleuren en geluiden. En we zijn heel nieuwsgierig naar de oversteek zelf. Nog maar een paar weken en dan mogen we officieel een rode broek aan en een anker laten tatoeëren.