Juni 2019

Puffin wordt steeds grijzer. Als ze buiten staat om haar te verzetten op de bok, lijkt het wel een casco. We nemen een beslissing over de kleur van het bovenwaterschip en het dek. Het wordt stofgrijs (bijna wit, maar niet verblindend) met grijze loopvlakken. Die loopvlakken willen we niet wit, omdat ze er dan snel smoezelig uit gaan zien. Ze waren geel, maar dat stond ons niet zo aan, dus gaan we richting de grijze kant. Er wordt een hele pallet verf geleverd. De schilders Bob en Wolter-Jan kunnen aan de slag. Er gaan eerst een hele hoop lagen primer op en dan op het bovenwaterschip nog een finishprimer die haar helemaal strak maakt.

Een hele grote tegenslag is dat ook de verf binnen niet overal vast zit. Dit betekent heel veel extra werk. Sietske schuurt dus dapper verder, maar we twijfelen of we dit jaar weggaan zullen redden.

We willen de huiddoorvoeren vervangen, maar het lijkt onmogelijk om aan bronzen doorvoeren te komen die een huiddikte van 4mm aankunnen, dus lamineert Wolter-Jan een paar plaatjes om alles netjes vast te kunnen zetten. De nieuwe doorvoeren glimmen je tegemoet.

In de tussentijd poetst Robin alle oude kit van het beslag. Sietske waarschuwde nog dat de nieuwe beitel echt heel scherp is, maar helaas maken we toch kennis met de huisarts in Numansdorp. Robin is een hechting rijker.