Dralen op zee

Zoals we in ons vorige berichtje schreven, waren er twee opties voor de aankomst in Suriname. De optie om aan het einde van de dag bij daglicht te ankeren bij Braamspunt om morgen verder te varen de rivier op, was alleen haalbaar als we nog tijd zouden winnen ten opzichte van de routevoorspelling. Het hing er een beetje om, maar dat werd uiteindelijk zo krap dat we het niet aandurfde.
Dus hebben we vandaag een draaldag op zee. We liggen eerst een tijdje bij, totdat er een flinke bui op ons af lijkt te komen. Zoiets kregen we vannacht ook over ons heen. Flinke windvlagen en een bak regen. Niet zo prettig, dus gaan we overstag en omzeilen we hem. Dat blijkt een interessant tijdverdrijf. We zeilen heen en weer en bestuderen de buien. De echt irritante kan je ook op de radar zien.
Net na de middag is het een stukje rustiger geworden. Met kleine zeiltjes gaan we nu richting doel om zo te timen dat we morgenvroeg de rivier op kunnen varen.
Het water heeft sinds gisteren ook echt een andere kleur gekregen. Veel groener en we hebben weer dolfijnen gezien! Dat was een leuk begin van deze dag. Het is onze trouwdag, de derde alweer. Echt iets speciaals doen we niet, dat komt wel als we in Suriname zijn. Maar we zijn wel trots dat we dit avontuur samen ondernemen. Ook als de plannen veranderen, zijn we steeds een fijn team.
Op naar het laatste nachtje op zee. Hopenlijk houden de buien zich koest en hoeven we ook wat minder om vissers heen te dansen dan vannacht. Dan was wachtlopen op de oceaan toch wel echt makkelijk.
Sent from Iridium Mail & Web.