De Rias Altas

We blijven een paar dagen in Viveiro. Slapen een nachtje voor anker aan het strand en komen er dan achter dat de ankerlier niet meer werkt. Gelukkig kozen we een model dat ook op de hand bediend kan worden, al zorgt dat nu voor wat krachttraining elke ochtend. We schuilen nog een extra nachtje in de haven als er een storm langskomt en maken dan van de gelegenheid gebruik om in de omgeving te wandelen. Het is toch nog spannend om Puffin aan het anker achter te laten en dan zelf ver weg te gaan.

Van Viveiro hoppen we richting a Coruña. De ankerplaats bij Praia de Viela is schitterend, maar rolt ontzettend en bij Cariño gaat Robin met zijn duikspullen het water in om het anker van onze Britse buren uit de fuiken te bevrijden. Vuistdikke kabels zaagt hij door totdat er na een uur eindelijk beweging inzit. De Britten zijn opgelucht en Robin checkt ons anker ook.

De tocht naar a Coruña is wat minder relaxt. We varen langzaam het orka gebied in en elke keer als we iets zien, slaat ons hart een slagje over. Gelukkig blijkt het steeds iets leuks te zijn: een maanvis, een griend en dolfijnen. Als we aankomen bij a Coruña is het de laatste dag van het hoogseizoen en dus slapen we nog lekker een nachtje voor anker. Daarna gaan we de haven in, zodat we de ankerlier kunnen onderzoeken.